Wednesday
Aug032016

Jones Arch - Summer Outing

For this year's Summer Outing, Jones Arch took a trip out to Western Mass to see the Clark Art Institute and Williams College. It was exciting to see the work of Tadao Ando and Reed Hilderbrand followed by Bohlin Cywinski Jackson's Sawyer Library - a great juxtapositon of materials and space design.

              

Wednesday
Aug032016

LEED Leaders: Our New LEED Green Associates!

Jones Architecture congratulates our two newest LEED Green Associates! Samuel Clement and Selena Obelinas.

          

Thursday
May262016

Northeastern University / Multicultural Center

We are pleased to announce the beginning of construction for the Multicultural Center within Northeastern's Curry Student Center. This project included close collaboration between Jones Architecture, our design team, and the client to work within the limitations of a low ceiling height. By utilizing the depth of the existing waffle slab to incorporate acoustic panels, we were able to create a colorful accent that influenced both the storefront glazing treatment and carpet layout. 

Height limitations in the space lead to a study on viewing depths and optimal layouts of monitors and lounge seating during our initial planning study. 

The existing ceiling and the space created by the depth of the waffle slab became an integral element in the design. First evident in the inset acoustic panels above, it was then reflected in the treatment of the privacy film on the glazing and carpet design.

 


Color and texture was studied extensively both within the space and in relation to its surroundings.

 


The Reflected Ceiling Plan showing location, and connection details of the Acoustic Ceiling Panels & light fixtures pictured below.

Low seated lounge furniture was selected to create the feeling of a higher ceiling in the space, while highly mobile tables and chairs, along with a folding wall, create a highly adaptable floor plan.

 


Wednesday
May182016

Office Entry In-House Competition

Recently we have been looking to make our office entry more fun and inviting so we held an in-house competition with our suitemate, Seger Architects. Designs were presented at a Friday afternoon charette and the winner was decided by majority vote. Check out some of the submissions below. Which is your favorite?


 


 


Monday
Mar142016

MIT Sloan / Lab for Financial Engineering & Center for Finance and Policy

We recently completed an office suite for MIT Sloan School of Management in Building E70. The suite consists of a series of visiting executive offices, open workstations and a conference room as well as storage and kitchenette spaces. Private offices wrap the core allowing natural light to flood the suite while a light touch of red trim accents help make this executive space pop. Views are another prominent design feature of this 13th floor fit-out. Thanks to Will Horne at Horne Visual Media for the photography.